روغن پالم

 

یک روغن “گیاهی” ست که در اغلب صنایع غذایی و آرایشی و بهداشتی بدلیل قیمت ارزان مورد استفاده قرار میگیرد. در کشور های

 

خارجی اگر در شیر از روغن پالم استفاده شده باشد (چربی شیر را گرفته، به جای آن پالم اضافه می کنند) روی بسته بندی درج، و به

 

“قیمت ارزان تر” فروخته می شود .

 

آیا پالم اسید چرب اشباع زیادی دارد؟

 

نسبت این روغن از نظر درصد اسیدهای چرب اشباع به غیر اشباع تقریبا عدد ۱ می باشد. یعنی میزان اسیدهای چرب اشباع تقریبا

 

مساوی با اسیدهای غیر اشباع می باشد . پس اینکه بشدت حاوی اسید چرب اشباع است، درست نیست و از این نظر از چربی

 

طبیعی شیر(حیوانی)هم بهتر است.

 

آیا پالم همان روغن صنعتی است؟

 

میوه پالم از دو قسمت گوشته (قرمز) و هسته (سفید رنگ) تشکیل شده که از هر دو بخش روغن گیری می شود. روغن بخش گوشته

 

در تمام دنیا برای مصارف خوراکی  (روکش بستنی، لبنیات ، شکلات ها ، روغن ها و …) و روغن بخش هسته در صنعت و لوازم آرایشی

 

استفاده می شوند.

 

روغن پالم بهتر است یا چربی شیر؟

 

طبیعتا هر روغن گیاهی بهتر از روغن های حیوانی است (از نظر اسیدهای چرب اشباع، میزان کلسترول و اثر آن بر گرفتگی عروق)

 

آیا پالم برای سرخ کردن مناسب است؟

 

روغن پالم با توجه به داشتن نقطه دود بالا و میزان متعادلی از اسیدهای چرب اشباع و غیر اشباع بعلاوه داشتن میزان قابل توجهی از

 

اولئیک اسید، یکی از بهترین روغن های سرخ کردنی است.

 


آیا روغن پالم یک روغن خوب است؟

 

روغن پالم از چربی های حیوانی بهتر است، اما در قیاس با سایر روغن های گیاهی مثل روغن زیتون، روغن هسته انگور، روغن سبوس

 

برنج و … روغن ضعیف تر و نامناسب تری ست.

 

در ایران چه اتفاقی افتاده است؟

 

در ایران استفاده از پالم در لبنیات مثل سایر کشورهای دنیا انجام پذیرفت و روغن های پالم با مجوز وارد کشورها می گردد. اما اتفاقی

 

که افتاد صرفا یک تقلب در بسته بندی و قیمت بود چراکه محصولات لبنی دارای پالم باید نشانه دار باشد و با قیمت کمتری بفروش

 

برسد.

 

روغن کنجد

 

به تازگی در بسیاری از فروشگاه های سطح شهر روغن گیری در حضور مشتری انجام می گیرد که اغلب روغن کنجد می باشد. روغن

 

کنجد یکی از روغن های خوب است اما نه در این شرایط

 

چرا روغن کنجد دستگاهی نخریم؟

 

در فروشگاه ها نگهداری کنجد ها به درستی انجام نمی شود و مقداری رطوبت کافیست تا کنجد ها را سم آفلاتوکسین در بر بگیرد.

 

بدلیل همین شرایط نامطلوب و نمونه گیری های انجام شده در سطح شهر ، دفتر بهبود تغذیه کشوری راجع به آلودگی روغن های

 

دستگاهی در فروشگاه ها بیانیه صادر کرده و از مردم درخواست نموده تا از خرید اینگونه روغن ها خودداری کنند. ضمن اینکه این روغن

 

ها در بطری “پلاستیکی” و در معرض نور (شفاف) نگهداری می شود که باعث تجزیه و از بین رفتن خواص روغن می گردد.

 

چه روغن کنجدی مناسب است؟

 

روغنی که در بطری های شیشه ای و ترجیحا تیره رنگ باشد، نماد استاندارد و سیب سلامت را داشته باشد و توسط کارخانه های

 

مشخص و مجوز دار توزیع شده باشد.

 

چه روغنی برای پخت و پز مناسب است؟