روانشناسی خوردن: روحیه چگونه بر غذا خوردن تاثیر میگذارد؟


https://i.ytimg.com/vi/f3cJ79QZxAs/maxresdefault.jpg
 
همه ما میدانیم تغذیه خوب کلید سلامتی است اما بسیاری از ما نمیدانیم چگونه احساس و روح و روان ما بر تغذیه مان تاثیر میگذارد. امروزه افراد زیادی با مشکلاتی مانند پرخوری، پرخوری عصبی، نارضایتی از بدن، اضافه وزن و مشکلات دیگر دست به گریبان هستند.
رازهای روانشناسی خوردن
جالب است بدانید تاثیر روح و روان در تغذیه چشمگیر است. در اینجا با رازهای روانشناسی خوردن که برای کاهش وزن و حفظ سلامت بدن باید آنها را بدانید، آشنا میشوید.
 
http://2o42f91vxth73xagf92zhot2-wpengine.netdna-ssl.com/blog/wp-content/uploads/sites/4/2015/12/04.jpg
 
1- استرس باعث چاقی و آرامش باعث کاهش وزن اضافی میشود
استرس، ترس، اضطراب، عصبانیت، قضاوت و حتی خود گویی های منفی استرس فیزیولوژی ایجاد میکنند. بنابراین با ایجاد استرس فیزیولوژی بدن شروع به ترشح کورتیزول و انسولین مینماید. این دو هورمون تاثیر نامطلوبی داشته و به بدن پیام میدهند که چربی ذخیره کند و ساخت عضله را متوقف سازد. بنابراین هنگامی که استرس داریم ظرفیت چربی سوز مان تغییر میکند. هنگامی که یاد میگیرید لبخند بزنید، زندگی را آسان بگیرید و نفس عمیق بکشید، بدن وارد واکنش آرامش میشود. در این وضعیت متابولیسم کالری سوزی از سر گرفته میشود. بنابراین ممکن است بهترین رژیمهای لاغری دنیا را داشته باشید اما به خاطر اضطراب زیاد و عدم کنترل ذهن موفق به کاهش وزن نشوید چرا که مغزتان جلوی کاهش وزن را میگیرد.
http://media4.s-nbcnews.com/i/newscms/2015_31/706801/stomach-ache-stock-today-150730-tease_18b72c4cbc06a1d8776576e1cbf3ac6f.jpg
 
2- شادی بهترین داروی کمک گوارشی است
به خاطر می آورید هنگامی که اضطراب یا استرس دارید و غذا میخورید چه اتفاقی می افتد؟ بسیاری از افراد میگوید در این شرایط دچار علائمی مانند سوزش معده، دل درد یا گرفتگی عضلات شکم، نفخ و آشفتگی گوارشی میشوند. بدن در هنگام استرس به واکنش "بجنگ یا بگریز" روی می آورد. این ویژگی دستگاه عصبی بیش از میلیونها سال قدمت دارد و باعث امنیت و بقای گونه ها در مقابل وقایع تهدید کننده زندگی شده است. در لحظه فعال شدن واکنش استرسی در بدن اتفاق جالبی رخ میدهد: دستگاه گوارش خاموش میشود. این واکنش بسیار منطقیست، مثلا هنگامی که میخواهید از یک گوریل عصبانی فرار کنید نباید انرژی تان صرف گوارش صبحانه شود و تمام انرژی سوخت و ساز در این لحظه حساس باید برای بقا مصرف شود. بنابراین اگر چه ممکن است سالمترین و بهترین غذای دنیا را خوردن باشید اما اگر تحت شرایط آرامش نبوده اید مواد مغذی غذا را نمیتوانید دریافت کنید.
http://watchfit.com/wp-content/uploads/2016/03/eating-slowly-to-lose-weight_11-1024x683.jpg
 
3- شما مشکل اراده ندارید
بسیاری افراد تصور میکنند مشکل اراده دارند به همین علت پرخوری میکنند. خوشبختانه شما مشکل اراده ندارید. مشکل اکثر افرادی که پرخوری میکنند این است که هنگامی که غذا میخورند، خوب نمیخورند. توصیه میشود هنگام غذا خوردن سر سفره بنشینید، بو و طعم غذا را امتحان کنید، غذا را به آهستگی بجوید و از غذا لذت ببرید. مغز برای ارسال دستور سیری نیاز به چشیدن غذا و احساس رضایت دارد. وقتی به سرعت یا با حواس پرت غذا میخورید مغز نمیتواند سیگنالهای سیری را از این دو فاکتور دریافت کند بنابراین پیام میدهد یا غذا نخورده اید یا به اندازه کافی نخورده اید. بنابراین به خوردن ادامه مکیدهید. برای جلوگیری از این اتفاق تنها کافیست با حضور یافتن سر سفره و توجه کافی به غذا و غذا خوردن، از وعده غذایی خود لذت ببرید.
 
http://www.1mhealthtips.com/wp-content/uploads/2016/02/Child-Eating-Spaghetti-Bolognese.jpg
 
4- هر چه آهسته تر بخورید سریعتر میسوزانید
یکی از سوالات کلیدی که برخی متخصصان تغذیه از افراد سوال میکنند این است: آیا غذایتان را سریع میخورید یا متوسط یا آهسته؟ فرایند سریع خوردن برای بدن یک نشانگر استرس است. بدن انسانها از نظر زیستی با سریع غذا خوردن بیگانه نیست. هنگامی که سریع غذا میخورید تصور شرایط استرس زا برای بدن ایجاد شده و واکنش استرسی فیزیولوژی آغاز میگردد. این وضعیت منجر به کاهش گوارش، کاهش جذب مواد مغذی، افزایش دفع، کاهش میزان کالری سوزی و افزایش اشتها میشود. بنابراین با آهسته خوردن غذا متابولیسم را بهبود میبخشید. برای افرادی که سریع غذا میخورند، آهسته خوردن کار سخت و چالش برانگیزی است.
 
http://healthbeat.spectrumhealth.org/wp-content/uploads/2015/12/Stresseat-1.jpg
 
5- به لذت بردن از غذا توجه کنید
تماتم ارگانیسمهای موجود در روی زمین از مارمولک گرفته تا انسان، به صورتی توسط دستگاه عصبی برنامه ریزی شده اند که به دنبال لذت بردن و اجتناب از درد باشند. هنگامی که غذا میخورید اگر حواستان به غذا نباشد، مغز که به دنبال لذت بردن بیشتر است دستور پرخوری میدهد. بدتر از آن این است که اگر در حین غذا خوردن استرس هم داشته باشید کورتیزول زیادی در بدنتان ترشح شده و نسبت به لذت بردن بی احساس میشوید. بنابراین باز هم بیشتر میخورید تا به لذتی که به دنبال آن بودید دست یابید. اگر میخواهید از غذا خوردن لذت ببرید کافیست نفس عمیق بکشید، آرام باشید و به غذایی که میخورید توجه کنید. خوشبختانه چون حس لذت حس آرامش را به دنبال دارد باعث بهبود گوارش و کالری سوزی نیز میشود.
 
https://honoursplus.maastrichtuniversity.nl/wp-content/uploads/2016/05/stress-eating.jpg
 
6- خوردنهای هیجانی بخش طبیعی از وجود ماست
انسانها موجوداتی احساساتی و هیجانی هستند. خوردنهای هیجانی بسیار دردناک و ناراحت کننده هستند. اما مشکل واقعی این نیست بلکه این شیوه خوردن خود نشانه مشکل عمیق تر و درونی تری است که باید به آن توجه شود. با درمان عامل اصلی خوردنهای هیجانی میتوانید جلوی این رفتار را بگیرید.
7- باورهای اشتباه را دور بریزید
بسیاری از ما باورهای مسمومی داریم که به شیوه زندگی ما آسیب میزنند. این باورهای مسموم کمتر از سموم غذایی خطرناک نیستند. مثلا اعتقاد برخی بر این است که غذا دشمن است، غذا ما را چاق میکند یا چربی موجود در غذا به چربی بدن اضافه میشود و از این قبیل موارد. اگر چه شاید تصور کنید این باروها خطری ندارند اما باعث ارتباط نامناسب بین شما و غذا میشوند که میتواند ارتباطی دردناک و ناراحت کننده باشد. مثلا اگر تصورتان بر این است که "غذا بد یا چاق کننده است"، هر بار غذا میخورید یا به غذا فکر میکنید تحت استرس قرار داشته و واکنش استرسی در بدنتان آغاز میشود. چنین عامل استرس زای قدرتمندی میتواند مشکلات گوارشی زیادی ایجاد کند، ظرفیت کالری سوزی را کاهش دهد و بیشتر و بیشتر آرامش را از زندگی شما بگیرد. بنابراین مراقب ارتباط تان با غذا باشید.


به طور خلاصه نکات اصلی که باید هنگام غذا خوردن به خاطر داشته باشید عبارتند از: آرامش، لذت، آهسته خوردن و دوست داشتن غذا.


هر گونه برداشت از این صفحه تنها با ذکر منبع و لینک به این صفحه مجاز می باشد.