با سلام

 

بگذارید غذای شما داروی شما وداروی شما غذای شما باشد و یا بر طبق  این جمله ابن سینا که دارو بیماری را سرگرم می سازد و غذا آن را درمان می

کند بشر از دیر باز توجه زیادی به خوراک و غذای خود  برای تامین انرژی ودر مان بیماریها داشته امروزه با پیشرفت علم پزشکی توجه افراد بیشتر از پیشگیری

به درمان بیماریها معطوف گشته که متاسفانه علاوه بر صرف هزینه های هنگفت و مشکلات بسیار،سلامتی اولیه به هیچ عنوان باز نمی گردد.کمپانی های

داروسازی با استفاده از نظریات پاستور ،امروزه میلیاردها دلار داروهای شیمیایی می سازند تا با عوامل بیماری زا مبارزه کنند.متاسفانه به موازات پیشرفت

دست آوردهای علمی،میکروب ها نیز برای بقاء خود مراحل جهشی طی می کنند،بر خلاف گذشته که پزشک داروی بیمار را می ساخت و به ماهیت آن

اشراف کامل داشت، در عصر جدید،تکنولوژی و صنعت تولید دارو این امکان را منحصرا در اختیار گرفته است،پزشک در بعد تشخیص بیماری تخصص و امکانات

لازم را داراست ولی در بعد درمان متکی بر داروهایی است که توسط شرکت های دارو سازی ساخته شده  و اطلاعات آن توسط ویزیتورهای دارویی به

دست وی می رسد.شرایط سخت اقتصادی و توان مالی محدود مردم برای پرداخت دستمزد واقعی پزشک و نیز مقررات غیر مطلوب بیمه ها تمام وقت پزشک

رامحدود به معاینه و مداوای بیمار کرده و داشتن یک برنامه ی اطلاعاتی و علمی منضبط را از پزشک گرفته است. به علت تعداد روز افزون بیمار،پزشک نمی

تواند وقت خود را مصروف تعداد کمی بیمار کند و حتی اگر تمام مهارتهای خود را بکار بندد فرد جوابتمام سوالات خود را نمی گیرد و درمان صرفا در بعد

فیزیکی و با داروهای شیمیایی صورت می گیرد.طب تغذیه معتقد است چنین درمانی ناقص است زیرا تنها به سرکوب نشانه های بیماری می پردازد و فرد

فکر می کند درمان شده است در حالی که عامل بیماری زا به درون بدن فرستاده شده و آماده است تا در اثر ضعف مجدد سیستم ایمنی به شکل بدتر و

وخیم تر بروز کند. طب تغذیه می گوید اگر فردی سردرد دارد چاره ی آن مسکن نیست.اگر بی خواب است کمبود دیازپام علت آن نیست و اگر افسرده است

کمبود قرص های ضد افسردگی باعث آن نشده است و اگر فرد ترش میکند چاره آن نیست که محیط معده را با آنتی اسیدها قلیایی کنیم. در کشورهای

در حال توسعه و در ایران چاقی را از دیر باز نشانه سلامتی و علاوه بر آن نشانه زیبایی می دانستند برای مثال زنان چاق بیشتر مورد انتخاب مردان قرار می

گرفتند و یا مثال بارز آن اینکه امروزه اکثر  والدین متاسفانه چاقی کودکان را نشانه زیبایی و تندرستی می دانند(امروزه ثابت گردیده که چاقی در کودکان

زمینه ساز ابتلا به بسیاری از بیماریها در بزرگسالی  می باشد) پس بیایید با بالا بردن فرهنگ تغذیه و اصلاح نگاه خودمان به آن و نهادینه کردن آن در

فرزندانخود گامهای بلندی در جهت تامین سلامتی و حفظ آن در خود و نسلهای آتی بنماییم.

 

 

 رژیم غذایی چه مفهومی دارد؟

همواره شنیده ایم که جهت رسیدن به وزن ایده آل و یا جهت پیشگیری و کنترل بیماریها توصیه به مصرف غذاهایی خاص و یا حذف برخی غذا ها می گردد باید بدانیم که رژیم غذایی علمی و سالم با حذف یک گروه ویامصرف غذای خاصی عملی نمی شود در واقع هیچ ماده غذایی و یا دارویی خاص وجود ندارد که به تنهایی و در زمانی کوتاه موجب کاهش و یا افزایش وزن گردد. بنابراین یک رژیم غذایی سالم باید بر اساس اصول علمی رژیم شناسان که تعادل(Balance ) تنوع(Variety )میانه روی( Moderation)-کنترل کالری( Calorie control) می باشدوتوسط کارشناسان و متخصصین تغذیه تنظیم می گردد دریافت شود.ناگفته پیدا است که رژیمهای غذایی غیرعلمی و تجاری که توسط افراد نا آگاه تجویز می گردد موجب عوارض جبران ناپذیر وصرف وقت و هزینه بیماران محترم می گردد.

 

چه کسی باید رژیم غذایی راتجویز کند؟

رژیم شناسان(کارشناسان ومتخصصین تغذیه) تنها افرادی هستند که با گذراندن واحدهای درسی مرتبط و انجام کار آموزیهای متعدد در این زمینه  دارای صلاحیت تجویز رژیمهای غذایی می باشند.

 

چه کسانی جزء مراجعین به متخصص تغذیه می باشند؟

 

1.کسانی که نسبت به وضعیت تغذیه ی خود حساس هستند و مایلند بدانند غذایی را که می خورند پاسخگوی نیاز جسمی و روحی آنها است یا خیر.

 

2.کسانی که مایل اند آخرین دستاوردهای علمی دانشمندان را در امر تغذیه بدانند.

 

3.کسانی که خواهان سالم ترین ترکیب یک رژیم غذایی اند.

 

4.کسانی که با وجود تغذیه مطلوب از نظر سلامتی احساس خوبی ندارند و به همین دلیل به پزشک مراجعه کرده و تحت آزمایشات مختلف و مکرر قرار

 

گرفته اند و با این وجود از وضعیت سلامتی خود راضی نیستند.

 

5.کسانی که دچار نارسایی یا بیماریهایی از قبیل سوء هاضمه،فشار خون،دیابت،ضغف عمومی،افسردگی،ام اس،رماتیسم،ناراحتی قلبی و...هستند وتحت

 

درمان پزشکی هستند و مایل اند یک تغذیه مناسب برای وضعیت خود داشته باشند که مکمل درمان آنها می باشد.

 

6.کسانی که احساس می کنند دچار پیری زودرس شده اند و بیش از سن خود نشان می دهند.

 

7.کسانی که ریزش مو دارند یا موی سرشان زودتر از از موعد سفید میشود یا پوست غیر شاداب دارند.

 

8.کسانی که اضافه وزن دارند ومایل اند با اتخاذ یک روش مطلوب وزن کم کنند،بدون این که به پوستشان کمترین آسیبی برسد.ماهیچه های بدن شان شل

 

شود و یا دچار ضعف عمومی و کمبود مواد غذایی شوند.

 

9.کسانی که مایل ند با کاربرد شیوه ی نشانه شناسی تغذیه ای(nutritional symptomatology)تحت یک آزمایش جامع قرار بگیرند و به کمبودهای خود پی

 

ببرند تا بتوانند نسبت به رفع آنها اقدام کنند.

 

تست تغذیه ابزار قدرتمندی در شناخت کمبود ها و در رسیدن به ریشه ی ناراحتی های مختلف می باشد و اگر این ابزار پیشرفته با سایر روشهای

 

آزمایشگاهی و معاینات بالینی توسط پزشکان توام شود رفع بیماریها و ناراحتی های مختلف افراد با دقت و سرعت بیشتری میسر می شود.

 

در خاتمه لازم به ذکر است ارزانترین نوع بیمه پیشگیری از بروز بیماری است و ارزانترین نوع پیشگیری این است که بدانم چه کمبودی داریم و آن را از راههای

متعارف و ارزان بر طرف کنیم.