آنچه باید درباره چاقی کودکان بدانید
http://i.huffpost.com/gen/1078295/images/o-CHILDHOOD-OBESITY-FACTORS-facebook.jpg
درصد چاقی کودکان در دنیا رو به افزایش است. در امریکا تقریبا یک نفر از هر 5 کودک دبستانی (6 تا 19 ساله) چاق هستند. چاقی به صورت داشتن چربی اضافی و زیادی در بدن تعریف میشود. اضافه وزن به صورت داشتن وزن اضافی نسبت به حد طبیعی تعریف میشود. وزن بدن به قد، چربی، عضله و آب بستگی دارد. شاخص توده بدنی یا بی ام آی (BMI) معیاریست که امروزه برای اندازه گیری اضافه وزن و چاقی به صورت گسترده مورد استفاده قرار میگیرد. صدک بی ام آی (که بر حسب درصد است) برای اندازه گیری کودکان و جوانان (2 تا 20 ساله) ارجحیت دارد چرا که رشد فرد را نیز در نظر میگیرد بسته به سن و جنسیت مقادیر متفاوتی ارائه میکند. متخصصان سلامت از جداول رشد استفاده میکنند تا ببینند وزن کودک در دامنه سالم قد، سن و جنسیت قرار دارد یا خیر.
کودکانی که بی ام آی آنها بین صدک 85 و صدک 95 باشد، دچار اضافه وزن هستند.
کودکانی که در صدک 95 یا بالاتر قرار دارند چاق هستند.
http://www.medicalnewstoday.com/content/images/articles/309/309512/overweight-child-with-stethoscope.jpg
خطرات چاقی در کودکان
چاقی در کئدکان تاثیرات آنی و بلند مدت بر سلامت روانی، اجتماعی و فیزیکی کودک میگذارد. از جمله خطرات چاقی در کودکان به صورت زیر است:
  • کودکانی که چاق هستند بیشتر دچار بیماریها و مشکلات مزمن پزشکی مانند آسم، وقفه تنفسی در حین خواب (اپنه)، مشکلات مفصل و استخوان، دیابت نوع 2 و عوامل زمینه ساز بیماری قلبی میشوند.
  • کودکانی که دچار چاقی هستند بیشتر از همتایان خود مورد تمسخر و آزار و اذیت قرار میگیرند و بیشتر دچار انزوای اجتماعی، افسردگی و کمبود عزت نفس میشوند.
  • چاقی طولانی مدت در کودکی با چاقی در بزرگسالی همراه است که این امر با خطر بیماریهای جدی مانند بیماری قلبی، دیابت نوع 2، سندرم متابولیک و چند نوع سرطان مرتبط است..
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/03/17/article-2582774-1C5DC54000000578-692_634x389.jpg
عوامل چاقی در کودکان
عوامل زیادی در چاقی کودکان نقش دارند. در اینجا به متداولترین عوامل چاقی اشاره میکنیم.
  • متابولیسم (میزان کالری سوزی در بدن برای تولید انرژی)
  • عادات غذایی و فعالیت فیزیکی
  • ژنتیک
  • عوامل محیطی
  • روانشناسی فردی و اجتماعی
به مرور زمان اگر کالری دریافتی از غذاها و نوشیدنیها بیشتر از میزان کالری سوزی و مصرف بدن باشد، فرد دچار اضافه وزن میشود. عدم تعادل انرژی اولین عامل اکثر چاقیها در دنیاست. عادات غذایی و فعالیت فیزیکی کودکان و نوجوانان تحت تاثیر خانواده، اجتماع، مدرسه و صنایع غذایی و صنایع تفریحی سرگرمی است. تغییر محیطی که کودکان وقت خود را در آنجا سپری میکنند میتواند به کاهش وزن اضافی و حفظ وزن سالم در آنها کمک کند.
تاثیر چاقی بر عملکرد کودکان
تحقیقات نشان میدهد کودکانی که چاق هستند، در مقایسه با همکلاسی های خود روزهای بیشتری را از مدرسه غیبت میکنند. غیبت از مدرسه خواه به علت بیماری باشد یا اجتناب از تمسخر دیگران بهرحال تحصیل را برای کودک دشوار میکند.
بسیاری از کارشناسان معتقدند مدرسه ها کلید تلاش برای پیشگیری از چاقی کودکان هستند و میتوانند به والدین در این امر یاری برسانند.

 

هر گونه برداشت از این مطلب تنها با ذکر منبع و لینک به این صفحه مجاز می باشد.