آجیل و کاهش وزن

کاهش وزن به کمک آجیل و مغزهای گیاهی
 
http://www.femalevenue.com/wp-content/uploads/2016/06/weight-loss-benefits-of-nuts.jpg
 
آجیل و مغزهای گیاهی حاوی مقدار بسیار زیادی چربی هستند به همین علت اکثر افراد تصور میکنند برای کاهش وزن باید از این مواد دوری کنند. اما واقعیت بر عکس تصور عموم است و رژیم حاوی مغزهای گیاهی به کاهش وزن کمک میکند. در واقع داده ها نشان میدهند که محتوای آجیل و مغزهای گیاهی از جمله بادام درختی، بادام هندی، فندق، گردو، پسته، آجیل برزیلی، چلغوز و ماکادامیا در رژیم غذایی فواید زیادی برای کاهش وزن دارد.
  • آجیل شما را سیر نگه میدارد
طبق پژوهشهای منتشر شده در Asian Pacific Journal of Clinical Nutrition در سال 2010 نتیجه گیری شد مغزهای گیاهی خاصیت سیر کنندگی دارند. این خاصیت ممکن است به محتوای فیبر آنها نسبت داده شود. هنگامی که مدت طولانی تری احساس سیری داشته باشید، میتوانید بیشتر به برنامه کاهش وزن خود پایبند باشید. احساس سیری به این معنیست که رژیم کالری محدودتان ادامه پیدا میکند. یکی از معایب رژیمهای کم کالری گرسنگی طولانی مدت و مداوم است بنابراین میان وعده ای از مغزهای گیاهی به مقابله با وسوسه خوردن کمک شایانی مینماید.
  • آجیل سوخت و ساز بدن را بالا میبرد
یک پژوهش که در Asian Pacific Journal of Clinical Nutrition منتشر شد نشان داد مصرف منظم بادام زمینی به مدت 19 هفته منجر به 11 درصد افزایش انرژی پایه بدن شرکت کنندگان شد. انرژی پایه به مقدار انرژی گفته میشود که در حالت استراحت میسوزانید. مکانیسم دقیق آن هنوز مشخص نیست اما مولفان مقاله تصور میکنند میزان زیاد چربی غیر اشباع همراه با محتوای بالای پروتئین میتواند تاثیر ترموژنیک به دنبال داشته باشد به این معنی که از طریق تحریک متابولیک تولید گرما در بدن افزایش می یابد. در آزمایشی مشاهده شد گردو در مقایسه با چربی اشباع شده لبنیات ترموژنز را بالا میبرد.
 
  • مغزهای گیاهی شاخص گلیسمی پایینی دارند
آجیل و مغزهای گیاهی شاخص گلیسمی پایینی دارند به این معنی که به جای افزایش ناگهانی قند خون، موجب افزایش تدریجی آن میشوند. غذاهایی که شاخص گلیسمی پایینی دارند به با ثبات بودن قند خون و عدم نوسان آن کمک میکنند. در افرادی که اضافه وزن دارند، رژیم حاوی غذاهای با شاخص گلیسمی پایین در مقایسه با رژیم لاغری معمولی باعث افزایش قابل توجه چربی سوزی میشود. همچنین طبق مقاله دیگری مشخص شد مصرف غذاهای با شاخص گلیسمی پایین منجر به کاهش چشمگیر شاخص توده بدنی (بی ام آی) میشود. بی ام آی عددی است که برای تخمین میزان چربی بدن استفاده میشود.


مغزهای گیاهی حاوی ترکیبی از چربیها هستند که اکثر آنها چربی غیر اشباع تک پیوندی بودن و مفید هستند. از طرفی مغزها بسیار مقوی و مغذی بودن و حاوی مقدار زیادی پروتئین، ویتامین و مواد معدنی از جمله کلسیم، منیزیم، پتاسیم، آهن و ویتامین ای هستند. مصرف یک مشت از مغزها در روز تمام چیزیست که شما نیاز دارید چرا که بسیار غنی است. یک سهم 30 گرمی از مغزهای گیاهی حاوی 160 تا 200 کالری است. 30 گرم معادل 12 عدد فندق یا 18 بادام هندی متوسط یا 24 بادام درختی است.

هر گونه برداشت از این مطلب تنها با ذکر منبع و لینک به این صفحه مجاز می باشد.

زمان انتشار: پنجشنبه 10 فروردين 1396 (8 سال قبل)
تعداد بازدید: ۲۶۸۵