۱۲ ماده غذایی برای کاهش کلسترول

 

بیماری های قلبی و عروقی شایع تربن علت مرگ و میر در دنیاست. کلسترول بالا (LDL) یکی از ریسک فاکتورهای مهم برای بیماری

های قلبی عروقی و سکته های قلبی است.


افزودن این ۱۲ماده غذایی در برنامه غذایی روزانه شما، می تواند کلسترول بد را پایین آورده و تا حدود زیادی از این اتفاق پیشگیری

نماید.


۱٫ حبوبات

حبوبات مقادیر زیادی فیبر، مواد معدنی و پروتئین دارند. جایگزین کردن نان و برنج سفید با حبوبات، باعث سالم تر شدن رژیم و کاهش

ریسک بیماری های قلبی عروقی می شود. همجنین مصرف حبوبات می تواند باعث کمک به کنترل وزن شود


۲٫ مغزها، بخصوص بادام و گردو

مغز ها بسیار غنی هستند. برای مثال گردو غنی از اسیدهای چرب سالم و اسیدهای چرب امگا۳می باشد که در سلامت قلب و عروق

موثرند. همچنین مغزها با داشتن موادی مثل ال-آرژنین باعث کمک به کنترل فشار خون می شوند. مصرف روزانه حداقل یک واحد از

مغزها (بدون نمک) ریسک بیماری ها قلبی عروقی را تا ۲۸درصد کاهش می دهد.


۳٫ ماهی های چرب

هرچه ماهی چرب تر باشد محتوای امگا۳آن بیشتر است. در یک مطالعه گسترده ۲۵ساله مشخص شد افرادی که مصرف منظم ماهی

های غیر سرخ شده داشتند، کلسترول خوب (HDL) بسیار بالاتر و فشار خون پایین تری نسبت به افرادی که ماهی نمی خوردند

داشتند.


۴٫ غلات کامل، بخصوص جو و جو دوسر

بطور کلی جایگزین کردن غلات کامل، مثل نان کامل و برنج قهوه ای، به جای غلات سفید و تصفیه شده، در کاهش بیماری های قلبی

عروقی بسیار موثرند. جو و جو دوسر با داشتن ماده ای به نام بتا-گلوکان به کاهش کلسترول خون بسیار کمک می کنند.


۵٫ میوه ها و توت ها

سیب، انگور، مرکبات و توت فرنگی با دارا بودن پکتین در کاهش کلسترول بسیار موثرند. تمام میوه ها بخصوص انواع توت ها و انگورها با

دارا بودن خواص آنتی اکسیدانی قوی نقش ویژه ای در کاهش کلسترول خون و ریسک بیماری های قلبی ایفا می کند.


۶٫ شکلات تلخ و کاکائو

شکلات تلخ و کاکائو علاوه بر نقش داشتن در کاهش کلسترول بد، از اکسید شدن و رسوب آن در عروق هم پیشگیری می کنند. البته

فراموش نکنید، منظور از کاکائو مصرف خود کاکائو بطور مستقیم، و منظور از شکلات تلخ شکلات های مرغوب با حداقل ۷۸درصد کاکائو

(یا بیشتر) هستند.


۷٫ سیر

تاکنون در مورد خواص سیر بسیار گفتیم و شنیدیم. عمده اثر سیر در کاهش و کنترل فشار خون بوده و البته در کاهش کلسترول بد هم

نقش دارد. بطور کلی سیر از جمله موادی ست که برای سلامت قلب و عروق مفید می باشد.


۸٫ سویا و فراورده های آن

هرچند هنوز اطلاعات قطعی در مورد سویا وجود ندارد اما اغلب تحقیقات، اثر افزایش کلسترول خوب (HDL) را با مصرف فراورده های

سویا نشان داده اند.


۹٫ سبزیجات

نیاز به گفتن نیست که سبزیجات بخش عمده هر رژیم سالمی هستند. مصرف سبزیجات با داشتن مقدار زیادی فیبر، پکتین و آنتی

اکسیدان ها باعث پیشگیری از افزایش کلسترول بد در خون می شود.


۱۰٫ چای

چای سبز یا سیاه، با داشتن دو ماده بسیار خوب کاتِچین و کواسِرتین علاوه بر کنترل میزان کلسترول خون، باعث سلامتی عروق و

پیشگیری از گرفتگی های عروقی می شود.


۱۱٫ روغن زیتون فرابکر

روغن زیتون فرابکر یک جزء مهم در رژیم مدیترانه ای می باشد. جایگزین کردن این روغن با روغن مصرفی روزانه و مصرف منظم آن می

تواند تا ۳۰%ریسک بیماری های قلبی – عروقی را کاهش دهد.


۱۲٫ آووکادو

آووکادو با داشتن اسیدهای چرب سالم، می تواند کلسترول بد را کاهش و کلسترول خوب را افزایش دهد.